El Comité de Tumors Hematològics està format per un equip multidisciplinari de professionals en: anatomia patològica, dermatologia, infermeria, hematologia, medicina nuclear, oncologia mèdica, oncologia radioteràpica, psicologia i radiodiagnòstic.
El tractament d’un tumor dependrà de la seua tipologia, extensió i evolució, i permetrà, segons cada cas, opcions terapèutiques de cirurgia, radioteràpia externa o interna (braquiteràpia), o tractaments sistèmics (quimioteràpia, hormonoteràpia, fàrmacs contra dianes moleculars, etc.) i/o una combinació d’aquests.
Tumors hematològics
En el Comité de Tumors Hematològics s’aborden els tipus de càncer relacionats amb l’especialitat d’hematologia./p>
El limfoma és un càncer que afecta els limfòcits, que són cèl·lules que formen part del sistema immune del cos (ens ajuden a lluitar contra les infeccions).
La leucèmia limfàtica crònica (LLC) és un càncer de la sang caracteritzat per la producció exagerada de limfòcits B.Els limfòcits B protegeixen el cos contra gèrmens, ja que produeixen proteïnes anomenades anticossos.
El mieloma múltiple és un tipus de càncer de la medul·la òssia que es produeix per una degeneració maligna de les cèl·lules plasmàtiques. Les cèl·lules plasmàtiques normals formen part del sistema immune, que es compon de diversos tipus de cèl·lules que funcionen juntes per a combatre les infeccions i altres malalties. Els limfòcits són el tipus principal de cèl·lules del sistema immunològic, i les cèl·lules B i T són els tipus principals de limfòcits.
Servicis que formen part del comité
Els Comités de Tumors es regulen baix protocols establits i estan formats per un equip multidisciplinari de facultatius experts de les principals especialitats segons el tipus de tumor. En el Comité de Tumors Hematològics de l’IVO participen equips mèdics multidisciplinaris de les especialitats següents: